Direktlänk till inlägg 1 december 2015
Jag hittade receptet i kokboken njut av ckoklad.
1.Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
2.Häll grädde och smör i en liten kastrull och koka sakta upp medans du hela tiden rör om.Koka i en minut och lyft sedan kastrullen från plattan.
3.Tillsätt grädde och bryt chokladen. Rör tills chokladen har smält och vispa sedan i eventuell apelsinlikör.Häll över smeten i en lång panna och ställ kallt i 2 timmar,tills tryffeln är fast.
4.Bryt bitar av tryffeln och rulla tryffeln så att de blir runda.Ställ dem kallt i ytterligare 30 minuter.
5.Till höljet,smält choklad i en skål övanför en kastrull med sakta sjudande vatten. Doppa bollarna i chokladen.Lägg sedan tryfflarna på bakpapper.Du kan också göra ett mönster i chokladhöljet med en gaffel och låt det sedan stelna.
Ingredienser: (12 stycken)
2 msk smör(osaltat)
5 msk visprädde
225 g schweizisk,vit choklad
1 msk apelsinlikör(behövs inte)
Chokladhölje:
100 g vit choklad
Hej jag heter Valentin men kallas för Valle.Jag har skapat den här bloggen för att alla ska se mina recept på olika bakverk.Jag tipsar om recept som jag tycker är goda. Då sätter vi igång med fösrsta receptet Min farmors kladdkaka Förs...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|